La filière bilingue breton

Filière bilingue : un échange avec Rennes

Pendant deux ans, les élèves de 5ᵉ et de 6ᵉ de la filière bilingue du collège François Clec’h de Bégard, qui sont maintenant en 3ᵉ et 4ᵉ, ont correspondu en breton avec des élèves du collège Anne de Bretagne de Rennes.La correspondance a commencé en 2021 et a donné suite en 2023. Les 3 et 4 mars de cette (...)

Un eskemm gant Roazhon

E-pad daou vloavezh o deus kenskrivet ar skolajidi brezhonegerien eus 6vet ha 5vet skolaj F. Clec‘h Bear, hag a zo e 4re ha 3de bremañ, gant skolajidi brezhonegerien en 3de klas eus skolaj Anna Vreizh e Roazhon. Ar c‘henskrivañ en doa kroget e 2021 ha kendalc’het e 2023. D’an 3 ha 4 a viz Meurzh hon (...)

Youhaden !

Ur veskadenn tud a zo bet d’ar meurzh 17 a viz Mae er skolaj da geñver sonadeg ar strollad Youhadenn : skolajidi Bear, skolidi Bear ha Kawan. Ouzhpenn ur c’hant bugel bennak a zo en em gavet e añfiteatr ar skolaj evit gouzout hiroc’h war sonerezh ha dañsoù Breizh hag evit seniñ pe kanañ un tamm ivez (...)

Ur valeadenn er Palakredgant klasad ar re 5vet

Bet eo strollad 5idi an hentenn divyezhek d’ar Palakred a-raok vakañsoù Pask. Un digarez eo bet da selaou ha da gomz gant If Moulleg/Yves Le Moullec diwar-benn urzh an Hospitaled. Un den arbennik war ar sujed eo hemañ goude bezañ skrivet daou levr war al lec’h m’en doa bevet pa oa yaouank. Kontet en (...)

Ur valeadenn er Palakredgant klasad ar re 4re

D’ar c’houlz ma oa ar 5idi o klevet komz eus an Hospitaled gant Ives Le Moulleg, klasad ar re 4re a oa gant Yves Chesnot war sujed al lin. Ur rann a-bouez eus ekonomiezh Breizh eo bet a-raok an Dispac’h e Frañs, ha goude m’eo bet fall e jeu er c’hantvedoù da heul n’eo ket bet echu gant ekonomiezh al (...)

Sonerien er skolaj

En arvar e oa chomet an traoù e-pad pell abalamour d’ar c’hovid, met deuet int, a-benn ar fin, d’an 29 a viz Even. E-giz-se eo bet klozet bloavezh Arzhoù er skolaj gant tonioù da zañsal hag a boz eus Bro-Dreger hag eus lec’hioù all e Breizh ; un tamm plas a oa laosket da Vro-Iwerzhon ivez. Pedet eo bet (...)